22 Nisan 2013 Pazartesi

Avrupa'da Araba Kiralamak

Merhaba arkadaşlar,

 Bugün size avrupa'da araba kiralamak nasıl oluyor onu anlatacağım.

 Şimdi öncelikle yaşımız 21+ olması gerekiyor.(bazı yerel şirketler 18-20 lara da veriyor).
21-24 arası olursanız, günlük genç sürücü ücreti alıyorlar. (bazı şirketlerde 25, bu değişebiliyor)
ama 24+ olursanız en ucuzu oluyor ;)

 Hertz, avis, budget... gibi gibi firmalar dünyaca ün salmış firmalar, sonuçta araba kiralıyoruz, birşey olsa altından kalkmamız zor olduğu için güvenilir firmaları tercih etmenizi öneririm. yerel firmaları boşverin derim, çünkü arabaya o olmuş, bu olmuş diyerek ekstra para isteyebilirler.

 Bu dediğim firmaların internet sitelerinden fiyatlara bakabiliriz ve oradan rezervasyon yaptırmak en iyisi. çünkü şubeye gittiğinizde araba yok diyebiliyorlar. ayrıca internete özel indirimler oluyor bazen, "special offer" kısmından onlara da bakınız.

 Araba kiralayanda şu belgeler bulunması lazım; kredi kartı, ehliyet, pasaport. hepsi kendi adına olmalı. Ayrıca kredi kartında bakiye olmalı. Evet duydunuz. Olay şöyle gerçekleşiyor;
Mesela 200€'luk araba kiralayacağız, şirketler bizim kredi kartımızdan 300€ kadar parayı bloke ediyorlar ve, arabayı geri getirdiğinde o blokeyi açıyorlar, sonrasında ise nakit olarak ödemeyi yapıyorsunuz. Bu noktaya çok dikkat edin, çünkü biz gittiğimizde kartımızda o kadar limit yoktu ve gezimiz iptal oldu.